27 Ağustos 2010 Cuma

GEYİKLER VE RUH EMİCİLER


Geyik, Şamanizm’de gücü sembolize eder ve Şamanlar güç kazanmak için geyik eti yerler.
Geyik gücüyle, sessiz ama gözü pek şekilde kişisel deneyimine devam ederken, çoğu kez bu güç avcılarının saldırısına maruz kalır.
Evet, hayatta geyikler ve yiyiciler vardır. Bol miktarda hem de. Geyik olan, bunlarla karşılaşmaya mahkûmdur.
Bazıları sadece alır, karşısındakini zayıflatana kadar. Akü takviye kablosunu bağlayıp sana, doldururlar kendilerini. Yine de istedikleri kadar yüklesinler, kendilerini çalıştırmadıkları sürece şarj olamazlar. Yani içsel güçleri olmaksızın bu işlem bir işe yaramaz. (bu kısım, ihtiyaç olabileceği düşünülerek yazılmıştır, kavramadaki zorluklar için)Kendilerinde olmadığını düşündüklerini, bir başka şeyden beslenerek sağlamaya çalışanlara ne olur bilirsiniz. Yolda kalırlar.
Geyikler, içsel güçleri, şefkat ve nezaketleriyle iyi bir rehber olarak kullanılabilecekken, farkındalığı olmayan bencil ruhların elinde sadece sömürülürler.
‘Ruh Emiciler’ vardır Harry Potter’da. Boyu tavana kadar varan kara pelerinli olan Ruh emicilerin yüzü, kukuletasının altında tamamen gizlidir. Sadece Ruh Emici Öpücüğü vermek için kukuletalarını indirirler. Gözlerinin olması gereken yerde sadece ince, gri, lekeli bir deri vardır, göz yuvalarının üstüne bomboş gerilmiştir. Bu yüzden Ruh Emiciler göremezler, sadece hissederler. İnsanları onların duygularını hissederek bulabilmelerine rağmen, hayvan duygularını hissedemezler. Çürümekte olan ıslak ıslak parıldayan eli, grimsi, yapış yapış görünen, suda çürümüş ölü gibi lekeli bir eldir. Açık biçimsiz bir delik şeklinde ağzı vardır. Ağzından çıkan uzun, hırıltı soluğunun ardında insanda boğuluyormuş duygusu uyandıracak kadar içe işleyen soğuk gelir. Ruh Emiciler, hırıltılı bir şekilde nefes alırken sanki çevreden, havadan da fazla bir şey emmek ister. Kayarcasına hareket ederler. Rica ve nezaket doğalarında yoktur. Geçmişinde diğerlerine oranla daha korkunç olaylar yaşayanları daha çok etkilerler. Ruh Emiciler dünyadaki en berbat yaratıklardandır. En karanlık, en pis yerlerde barınırlar, çürümeden ve umutsuzluktan zevk alırlar, etraflarındaki huzuru, umudu ve mutluluğu kuruturlar. Bir Ruh Emici, eğer başarabilir de birisi ile uzun süre beslenirse, sonunda o kişiyi de kendi gibi ruhsuz ve kötücül hale getirir. O kişinin elinde, hayatındaki en kötü deneyimlerin haricinde hiçbir şey kalmaz. Ruh Emici'lerin korkunç gücü budur. Kurbanlarına en kötü anılarını yeniden yaşatmak ve onları kendi umutsuzlukları içinde boğup güçsüz bırakmak. Tamamen yok etmek istedikleri kişilere ise Ruh Emici Öpücüğü’nü uygularlar.
Ne fena değil mi? Kimsenin karşısına çıkmasın bu korkunç ama zavallı varlıklar.
Peki karşılaşırsak ne yapmak gerekir? Kitaba göre Patronus Büyüsü, bana göre pozitif güç.Patronus, Ruh Emici ile karşılaşan kişi ile arasında kalkan görevi görür. Ruh Emici'nin beslendiği şeylerin (umut, mutluluk, varlığını sürdürme arzusu) bir yansımasıdır, ama gerçek insanlar gibi umutsuzluk hissetmez, bu yüzden de Ruh Emici'lerin ona zararı dokunamaz. Patronus iki sözle yapılır: Expecto patronum! Fakat var gücünüzle mutlu bir an üzerinde konsantre olursanız işe yarar. Eğer büyü yaptığınız esnada konsantrasyonunuz bozulursa büyüde başarılı olamazsınız. Büyüyü yaptığınızda yorgun hissedersiniz ama sonra toparlanırsınız. Patronus'un belirgin bir biçimde oluşturulması da söz konusudur ki Harry'nin patronusu Çatalboynuzlu Geyik şeklindedir. Herkesin kendine özgü yarattığı bir Patronusu vardır. Ama bu zaman içinde değişebilir de.

Hayatlarımıza yapışıp sömürenleri sıyırıp atmak gerekir. Maalesef ki bazen bu olurken farkına varamayız. Ya da Geyiğin şefkati ve nezaketi bunu görmesine veyahut bu kişiden kurtulmasına engel olur uzun bir süre.
Sonra… Sonrasını Ruh Emicilerin yaptıklarında okudunuz.

Birilerini beslemek keyiftir, kimileri için bir misyondur, yoldur. Ama kurban olmanın ne Geyiğe ne Emiciye faydası var. Bu yüzden, farkındalık ve olumlu düşünceyi elden bırakmamak gerek.
Ve unutulmamalıdır ki geyikler, Simurg Anka gibi küllerinden yeniden doğarlar. Ruh emiciler ise Araf'ta bile değillerdir...

Alıntılar: www.harrypotter.gen.tr