İTALYA'DAN LEZİZ BİR ESİNTİ
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3ILGUNmA8xp0qoY4WY2QoWux7pq0dAHKwtz8th1gBUEm_G-S9ZE3lD5BgdvZipfUnkXZD5umkBDF_PcqF-2x4Ff-qygt5xz0yJq1S6WM6bee7GEbnIxJYciOu9o0Qt-nCUP-SLSiXCvA/s320/CEM_0778.jpg)
Roma'dan
Ankara'ya Lezzet Transferi...
Cucina
Makkarna, 5 Şubat
2006 tarihinden bu yana hizmet veriyor. Sahibi ve aşçısı olan
Kaan Küce, yıllarca otel yöneticiliği yapmış. Bir çok defa da
çok sevdiği Roma'da bulunmuş. Makkarna'yı açmadan önce bir anda
karar verip, dönüşü açık bir bilet alarak Roma'ya tekrar
gitmiş. Bir süre aşçılık yapmış. Döner dönmez de
Makkarna'yı açmış. Deneyim, gözlem, analiz ve gurmelik
birleşince ortaya harika bir yer çıkmış.
Yemeklerin tüm alt yapısını kendisi hazırlıyor. Mutfak ekibi de
uyguluyor. Menüyü oluştururken, İtalyan mutfağından, hem kendi
zevki, hem de Türk insanının beğenileri doğrultusunda seçimler
yapmış. Hepsinde kendi ufak dokunuşları da var. Ama bu dokunuşlar,
hatırı sayılır lezzet patlamalarına yol açmış.
Spesiyallerle Dolu Menü...
Menüdeki herşeyi kendileri
hazırlıyorlar. Makarnalar, pizza hamurları, ekmekler, soslar ve
bazı peynirler kendi üretimleri. Tüm etler 14 gün marinede
kalıyor. Yemekler müşteriye sunulmadan hemen önce hazırlanıyor.
Dondurulmuş bir malzeme asla kullanılmıyor.
Başlangıçlarda, limonlu kekik ile
lezzetlendirilmiş klasik İtalyan sebze çorbası olan minestrone
dikkat çekiyor. Roka yaprakları ve parmesan ile sunulan dana
carpaccio inceliği ve lezzeti ile mükemmel bir seçim
olacaktır. 'Edibe'yi de deneyin derim. Köz biber içinde
fırınlanmış somon, mozzarella ve sarımsaklı ekmekle sunuluyor.
Kaan Küce'nin bir arkadaşının annesinin tarifiymiş bu. Tarifin
bir ismi olmadığı için, annenin adını vermişler.
Salatalarda ise, kendi hazırladıkları
balsamik sosla sundukları roka salatası nefis.
Risottolarda deniz mahsullü ile
sebzeli olarak iki çeşit var ve gerçekten çok lezzetli. Risotto
brûlée ise spesiyal bir yemek. Safranlı yapılıyor ve üzeri
parmesan ile kaplanarak pişiriliyor.
Makkarna, aslında İtalyan mutfağı
olmasına rağmen arada farklı mutfaklardan birkaç lezzete de yer
verilmiş. Leon usulü midye ve beyaz peynir dolgulu Yugoslav
köftesi gibi.. Köftenin baharatları Yugoslavya'dan özel
olarak geliyor.
Makkarna'nın spesiyal yemekleri de
var. Tavuk göğsüne sarılı jambonlu risotto, fettucini ile
birlikte servis ediliyor. Böylece aynı tabakta üç farklı yemeği
tatmış oluyorsunuz. Elbette lazanya da yer alıyor menüde.
Ancak, hazırlanışının meşakkatli olması ve taze sunmak
istedikleri için, günde sadece üç lazanya servise hazır
bulunuyor. Yani önceden telefon edip siparişinizi vermezseniz
lazanya bulamayabiliyorsunuz. Bu arada Kaan beyden öğrendiğim
kadarıyla bolognese sosa konulan biraz bal, etin tadını
hafifletiyormuş. Bunu denemek lazım.
Pizzalar konusunda da çok iddialılar.
Neredeyse kağıt inceliğinde bir hamur ve üzerinde bol malzeme
var. Karamelize soğanlı grimm pizza ve fileto biftekli pizza
papa öne çıkanlardan...
Her çeşit İtalyan makarnasını
bulmak mümkün. Fettucini alfredo, İtalya'da Altın Kaşık
ödüllü bir aşçının tarifine göre hazırlanmış. Aslında pek
çok yerde tavuk ilaveli yediğimiz fettucini alfredonun orjinalinde
tavuk yer almıyor. Yine makarnalar arasında yer alan şefin
sunumu spaghetti, deniz mahsulleriyle fırında kağıt
içerisinde pişiriliyor. Hardal soslu ve yumurtalı venezia
ise, değişik lezzet tutkunları için birebir.
Etlere gelince... Bir tür küflü
peynir ile hazırlanan gorgonzola soslu bonfile, yoğun
tatları sevenler için birebir. Limon soslu ince antrikot
roka yaprakları yatağında geliyor ve kibrit patateslerle lezzeti
tamamlanıyor. Antrikotları tam 17 değişik biberiye ile
lezzetlendirmişler. Etler lav taşında yarı pişmiş hale
getiriliyor sonra tavaya alınıyor ve burada baharatlarla parfüme
ediliyor. Tavuk schnitzel ise hardal soslu patates olan Alman
salatası ile sunuluyor.
Tatlılarda özellikle dikkatimi çeken
krem brülée mega mix oldu. Sade krem brüléeye ilave olarak
çikolatalı ve ahududulusu da küçük fincan kaplar içinde
geliyor.
Makkarna özel tatlısı ise,
İtalyan irmiği, süt ve dondurmadan oluşan hafif, hoş bir lezzet.
Dondurmaları da kendileri yapıyorlar. Yine tatlılar arasında
bulunan mascarpone peyniri de meyvelerle sunuluyor. Bu peynir
de yine kendi üretimleri.
Restoranda, Türkiye'nin yanısıra,
İtalya, Şili, Fransa, Arjantin, ABD gibi ülkelerin şaraplarından
oluşan bir kav mevcut. Fiyatları da oldukça uygun.
Pazar günleri kapalı olan restoran,
öğlen 12.00 ve akşam 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Makkarna, Dünya Gurmeler Birliği
restoranları arasında yer alıyor. Ayrıca Slow Food, Basic Food
Hygiene, Confrerie de la Chaine des Rotisseurs gibi restoran ve
mutfak otoritelerince verilen belgelere sahip.
Sade ama şık dekorasyonu ve açıldığı
günden bu yana değişmeyen kadrosuyla enfes tatlar sunan Cucina
Makkarna'ya mutlaka uğrayın derim.
Adres: Reşit Galip Caddesi
89/2 GOP-Ankara
Telefon: 0 312 4368088