5 Ağustos 2013 Pazartesi

Kimler İzin Veriyor Bu Olanlara


Aman birşey söyleyip/yazıp/tepki verip de fişlenmeyeyim diyenler, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyenler, hala sadece kendisiyle ve yakın çevresiyle meşgul olanlar, taşın altına elini sokmayanlar tabi ki...
O zaman bu insanlardan ricamız, güç bela sürdürebildiğimiz bu medeniyetin (?) nimetlerinden de faydalanmasınlar. Sağda solda oturup içeceklerini yudumlayıp, aynı kafadan sevgililerini/eşlerini/arkadaşlarını modern giysileriyle kollarına takıp, oturdukları yerden ahkam kesip zavallı hayatlarını rahatça sürdürmeye devam etmesinler. Bunu haketmiyorlar çünkü. İçsel ve toplumsal sorgulama yapmadan, duruş sergilemeden, tepki verip mücadele etmeden kişilik oluşmaz. Ve bu dünyanın kişiliksizlere, korkaklara, sadece arkasını kollayanlara artık ihtiyacı yok.
Sizler, aldığınız ya da almayı planladığınız evin, arabanın, çocuğun okul taksitlerinin nasıl ödeneceğini, akşam kiminle ne şekilde sex yapacağınızı, nereye gidip ne yiyeceğinizi, kimin ne giydiğini, ne aldığını konuşmaya ve düşünmeye devam edin lütfen. Sokaklarda özgürce dolaşmak, keyif yapmak, doğanın tadını çıkarmak, bu kayıtsızlıkla sizin hakkınız değil.
Ne yüzsüzsünüz. Sahip olduğunuz düzeni korumanın bedelini başkaları öderken ne de kolay ve kör sürdürüyorsunuz acınacak yaşamlarınızı.

Unutmayın, biraz cesaret, sizlerin de umudu olacaktır!