26 Aralık 2012 Çarşamba

BOOKISH STORE


Artık Ankara'da sadece İngilizce kitapların satıldığı bir kitapçı var…

İstanbul’da birçok örneğine rastladığım bu kitapçılar, özellikle yabancılar için önemli bir ihtiyacı gideriyor.

Bookish Store, 12 Nisan 2011’de açılmış. Henüz 1,5 yıldır faaliyet gösteriyor. Ancak, mağazanın konsepti, logosu, kitap seçimleri, müşteri portföyü anlamında bakıldığında, sanki yıllar önce Londra’da kurulup tüm dünyaya şubeler açmış bir kitapçı izlenimi veriyor.

Sahibi Hülya Ateş Hanım, İletişim Fakültesi Radyo-TV bölümü mezunu. Ankara’dan sonra İstanbul’a gidip uzun süre orada yaşamış. Yabancı firmalarda, dünyanın farklı yerlerinden gelen yabancılarla çalışmış. Bu firmaların ofis idareciliğini yürütmüş. Gönlünde yatan hayal ise, hep bir kitapçı açmakmış. Fakat alışılagelmiş kitap satış mağazaları yerine, daha sıcak, biraz aykırı ve bu alandaki eksiği tamamlayacak bir yer olsun istemiş. Ankara’da, tamamen İngilizce yayınların satıldığı bir kitapçı bulunmadığı ve birlikte çalıştığı yabancılardan dolayı buna ne kadar gereksinim duyulduğunu bildiği için böyle bir yer açmış sonunda.



Okuma isteği doğuran bir atmosfer…

Gerçekten de sıcak bir havası var Bookish Store’un. Tavana kadar uzanan ahşap raflarda hemen her türden kitabı bulabilirsiniz. Buranın en güzel yanı da, rahat kadife koltuklara gömülüp, beğendiğiniz bir kitaba istediğiniz kadar göz atabilmeniz. Edebiyat, resim, psikoloji, sosyoloji, tarih, Türk tarihi, mitoloji, bilim, sinema, müzik, yemek, fotoğrafçılık, yönetim, hobi, çocuk, çizgi roman… gibi pek çok konuda yayın var. Hülya hanım bu kitapları Ankara okuyucusunun ihtiyacına ve okuma alışkanlıklarına göre gidip İstanbul’dan seçiyor. Söylediğine göre, yabancı yayınlarda İstanbul ve Ankara okuyucusunun profilleri bazen birbirinden çok farklı olabiliyormuş.

İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dergileri de burada bulmak mümkün. Ayrıca, ufak tefek aksesuarlar, ajandalar var. Çocuklar için bazı hobi malzemeleri de yer alıyor. Yine de Hülya hanım, kitapçı kimliğinin dışına çok taşmak istemiyor.

Müşterileri daha çok elçilik çalışanları, özel sektörde çalışan yabancılar, İngilizce kitap okumayı seven Türkler, İngilizce öğrenen çocuklar ve gençlerden oluşuyor.

Salı günleri kapalı. Diğer günler ise 10.30 ve 20.00 saatleri arasında açık. Bir tek Pazar günleri 13.30 da açılıyor.

Multiculturel Guide dergisini de Bookish Store'da bulablirsiniz. 

Filistin Sokak 17/A GOP-Ankara